Smartere brannsikkerhet

I 2016 ble det registrert 451 personer skadet i brann, og 39 mennesker omkommet.

57 % av brannene startet på kjøkkenet, og stua er nest mest brannfarlig med 10 %. Sikring av elektrisk utstyr kan forhindre mange boligbranner, og røykvarslere er kritisk. Når uhellet først er ute teller hvert sekund, og tidlig varsling øker sjansen for å redde seg ut i tide. Hva om du ikke er hjemme og varslingen skjer først når en nabo eller forbipasserende ser at det kommer røyk ut vinduet?

Alarmsentral

Når røy røykvarsleren fylles med røyk og alarmen blir utløst, blir vår 24/7 alarmsentral kontaktet samtidig som du får en push på mobiltelefonen din. Alarmsentralen vil umiddelbart ringe til deg, en huseier, en nabo eller hvem du ved registrering valgte (opptil 4 personer).

Alarmsentralen vil også kontakte deg dersom en av røykvarslerne dine ikke fungerer eller at det snart er på tide å skifte batteri.

Våre FG-godkjente røykvarslere er seriekoblet, noe som anbefales av DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap). Når alarmen går, vil alle seriekoblede røykvarslere lage lyd. Dette sikrer god varsling i hele huset og kan gi deg verdifull tid til å evakuere.

Lys og dørlås som brannsikkerhet

Det er også en del av smarthuset at lyset skal skru seg på og at enkelte elektriske apparater skal kobles ut. Til og med den smarte dørlåsen kan låses opp om du ønsker det. All tid spart minker skadeomfanget.

Brannsikkerhet anno 2018

I Norge er det påbudt med brannsikring av hjemmet. Man bør ha minst en røykvarsler pr. etasje, minst én varsler pr. 60 kvadratmeter og ikke større avstand mellom to røykvarslere enn 12 meter, anbefaler Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps nettside www.sikkerhverdag.no

Pass på at alarmen høres tydelig i alle oppholdsrom og soverom, også når dørene mellom rommene er lukket.

Bruk hele smarthuset ditt til å bidra til raskere varsling – det kan redde både liv og livsverk.

 

 

Kilder:

https://www.dsb.no/menyartikler/statistikk/branner/
http://www.sikkerhverdag.no/ 
https://www.fgsikring.no/regler/brannalarm/

 

Tilbake til toppen